• Tehnički vez ::: predo ada

TEHNIČKI VEZ – inovativna rešenja koja prevazilaze standarde

Tehnički vez opisuje najnovije i najinovativnije područje primene za moderne vez mašine. Sa puno znanja i dugogodišnjim iskustvom u konstrukciji tekstilnih mašina, preneli smo široke mogućnosti naših vez mašina u industrijske primene i razvili tehnički sistem za vez. Danas se naši sistemi koriste u oblastima u kojima su vez mašine bile nezamislive pre samo nekoliko godina. Danas naše mašine ugrađuju provodna prediva u µm opsegu i povezuju senzore, integrisane sklopove kao i elektronske komponente na tekstil ili druge podloge na bazi vlakana.

Ako standardni mehanički procesi ne zadovoljavaju zahteve raspodele sile u komponentama i ručni procesi ne garantuju dovoljnu obnovljivost, naši ZSK sistemi nude prava rešenja.

Zahvaljujući dodatnoj upotrebi naših specijalnih K i V glava za vez, elektroni iz provodljivih prediva mogu se naneti na tekstil, na primer, moos vezom.

Mogu se postaviti i žice i creva za proizvodnju sistema za grejanje ili hlađenje u autosedištima ili zaštitnim prslucima.

Ova suštinski nova tehnika polaganja je posebno pogodna u području proizvodnje armaturnih konstrukcija slobodnim poravnavanjem, polaganjem i učvršćivanjem vlakana. Ovde, vlaknaste niti, uključujući Aramidne, karbonske i stakloplastike, pojedinačno pričvršćene šavovima na osnovni materijal u bilo kojem pravcu i količini. Nudimo Vam prednost veće otpornosti, manje težine i mogućnosti lokalnog ojačanja, spajanja i spajanja tkanina.